12. Angst en onzekerheid loslaten met de MIR-Methode

Share Posts

Een van de meest gehoorde resultaten van de MIR-Methode is, dat mensen minder angst voelen en meer zelfvertrouwen krijgen! We kregen zelfs al meldingen dat fobieën verdwenen: angst voor spinnen, hoogtevrees of agorafobie (pleinvrees).

Angst en onzekerheid is eigenlijk een hele rare vorm van emotie, omdat het vaak gebaseerd is op iets wat niet reëel is, iets wat niet werkelijk een bedreiging vormt. Als je nu in een kooi met leeuwen zou staan, ja dán zou angst goed passen, maar het gekke is dat mensen vaak bang zijn voor dingen die er níet zijn!

Angst voor ongeluk, voor geld tekort, voor boze reacties, angst om fouten te maken, voor afwijzing van de buren, voor spreken voor een groep mensen. Dat zijn allemaal angsten voor situaties waarvan het nog maar de vraag is óf het gaat gebeuren! We spelen allemaal voor waarzeggers van doemscenario’s, alsof we al weten wat er gaat gebeuren en dat is eigenlijk complete onzin!

Waarom dan die angst?
Waarom zijn mensen dan vaak zo bang? Dat is de grote vraag! Een van de antwoorden daarop is dat angst een gevoel is van ons innerlijke kind. Het kind voelt zich niet sterk en wil beschermd worden. Het creëert dan bij voorbaat al angst, om te voorkomen dat je een stap gaat zetten richting die buren, of naar die groep mensen. Het is allemaal gebaseerd op ervaringen die je als kind hebt gehad. Kijk maar even terug:

Hoe werd jij op school behandeld als je een fout maakte?
Wat gebeurde er thuis als je per ongeluk iets stuk had gemaakt of knoeide?
Hoe gingen leeftijdgenootjes met je om? Werd je uitgelachen?
Dit zijn maar een paar van de herinneringen die nodig zijn om nu als volwassene angst te voelen. Om die herinneringen uit te wissen, gebruik je de 9 stappen van de MIR-Methode. In alle stappen zitten elementen die jou helpen om je weer ‘schoon te maken’. Je poetst dan langzaam maar zeker, de zuurte van je jeugd weg, je laat de toxische woorden los, de akelige scheldwoorden, de afwijzing van je ouders, leerkrachten of leeftijdsgenootjes. Het mag allemaal wegvloeien en plaats maken voor jouw eigenliefde.
In het webinar ‘Angst en onzekerheid loslaten’ vertel ik o.a. wat je als moeder kunt doen om je kind minder angstig te laten zijn, maar ook welke voeding jou helpt om minder angstig te zijn. Je kunt de inhoud van het webinar hier lezen.
Let op: Be the MIRror-leden hebben gratis toegang tot alle webinars! Eerst inloggen!

Liefde voor jezelf terugwinnen
De liefde voor jezelf, is je grootste goed. Niemand heeft het recht daarop te gaan staan om jou klein te maken. Toch is dat bij vrijwel iedereen gebeurd en gebeurt het nog altijd dagelijks bij vele kinderen. Je gebruikt de MIR-Methode om de liefde voor jezelf weer terug te winnen. Je gaat zien dat je fouten mag maken, dat je risico’s mag nemen, dat je niet bang hoeft te zijn voor de dag van morgen of de reacties van anderen.

Je blijft van binnen niet meer het kleine gekwetste kind, maar wordt van binnen volwassen en gaat ontdekken dat je in elke situatie wel een oplossing kan bedenken, of om hulp kunt vragen. Je gaat ontdekken dat je de moeite waard bent en dat je er niet alleen voor staat! Welkom, lieve innerlijke volwassene!

Recent Posts

There are secrets
nobody talks about?

Why they succeed?

Why do rich or famous people succeed?

Nothing works for me!

Why does nothing seem to work?

There are ancient secrets!

How did people deal with difficult stuff in the past?